Ateliere de ilustrație de carte: povești românești pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ateliere de ilustrație de carte pentru copii
Ateliere de ilustrație de carte pentru copii

Studio Creativ, Editura Vellant și Librăria Cărturești invită copiii la o serie de ateliere de ilustrație de carte, inspirate de colecția de povești românești Pasărea Măiastă, lansată în luna aprilie la Editura Vellant.

Copiii se vor întâlni și vor povesti cu cele trei artiste care au realizat ilustrațiile pentru primele trei titluri ale colecției: Nura El-Sayed (Fat-Frumos din lacrimă, de Mihai Eminescu), Cristiana Radu (Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă) și Madalina Andronic (Zâna Zorilor, de Ioan Slavici).

Copiii vor descoperi trei cărți minunate și vor afla detalii despre domeniul fascinant al ilustrației de carte, dezvăluite direct de către artiste, iar apoi vor crea propriile ilustrații după textele celor trei povești.

Pasărea Măiastră este un proiect care iși propune să readucă poveștile românești în atenția cititorilor prin ilustrarea și reinterpretarea lor vizuală de către artiști români contemporani.

Atelierele se adresează copiilor în vârstă de 6-13 ani și se desfășoară sub forma unui modul de șase întâlniri (2 ateliere/weekend, sâmbătă și duminică, durata unui atelier este de două ore).

Pe parcursul fiecărui atelier copiii vor ilustra fragmente dintr-o poveste, combinând desenul și pictura (creion, pastel, tuș, acuarelă, tempera).

Programul atelierelor este disponibil pe site-ul Studio Creativ.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite