„Arca“ lui Patzaichin va ajunge la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul editorial „Adevărul Holding“ , Răzvan Ionescu (al treilea din stânga), l-a felicitat pe ieşeanul George Bălan (cu ochelari) pentru premiul câştigat
Directorul editorial „Adevărul Holding“ , Răzvan Ionescu (al treilea din stânga), l-a felicitat pe ieşeanul George Bălan (cu ochelari) pentru premiul câştigat

Prima canotcă, ambarcaţiune 100% românească născută din dorinţa fostului nostru mare canotor, a fost câştigată de un avocat ieşean.

Un premiu 100% românesc, a cărui valoare va creşte exponenţial în foarte scurt timp. Este vorba despre canotcă, prima barcă cu vâsle creată după o idee în totalitate autohtonă şi care va cuceri Europa sub pagaia reputatului „amiral" Ivan Patzaichin, cel mai titrat sportiv român al ultimelor decenii.Ei bine, această canotcă, adică o barcă născută în Delta Dunării, din lemn, din asocierea dintre o canoe, de la care a preluat liniile dinamice, şi o lotcă, de la care „a furat" materialul de construcţie, a intrat de ieri în posesia lui George Dian Bălan, din Iaşi. În vârstă de 30 de ani, ieşeanul se poate lăuda cu mândreţea de barcă după ce a câştigat marele premiu la concursul de fotografie demarat de ziarul „Adevărul" şi Asociaţia „Ivan Patzaichin Mila 23" la mijlocul lunii august, în cadrul Festivalului Rowmania.

George Dian Bălan, de profesie avocat, se prezintă un mare iubitor de natură. Tocmai din acest motiv, ne-a împărtăşit el marele secret, a şi decis să participe la concursul organizat de Asociaţia „Ivan Patzaichin Mila 23" şi ziarul „Adevărul". Iar rezultatele i-au întrecut orice aşteptări, întrucât s-a declarat pe loc îndrăgostit până peste urechi de noua sa barcă, una pe care are de gând s-o plimbe peste apa tuturor lacurilor din apropierea oraşului său natal.

„Pentru mine Delta Dunării înseamnă foarte mult. Asociez canotca cu Delta Dunării, cu Ivan Patzaichin, cu oamenii care iubesc natura", ne-a spus încântat George.Câştigătorul s-a arătat încântat de recenta excursie făcută în Delta Dunării, acolo unde dealtfel a şi realizat fotografia cu care s-a impus în concursul nostru, alături de un personaj mirific, un arici.

George Dian Bălan şi Ivan Patzaichin sunt îndrăgostiţi de aceeeaşi barcă  Foto: Marian Vilău

Felicitat de campion

La rândul său, fostul multiplu campion olimpic şi mondial Ivan Patzaichin s-a arătat extrem de mulţumit că barca lui a ajuns pe mâinile unui iubitor al naturii, care se va bucura de ea. Patzaichin l-a felicitat din inimă pe ieşean pentru fotografia „modernă şi cu iz eco" cu care a câştigat concursul şi a lăsat să se înţeleagă, în incinta centrală a ziarului „Adevărul" că nu exclude pentru 2012 un concurs cu canotci fie pe Dâmboviţa, fie chiar în împrejurimile Iaşiului. „Am în plan să pun în funcţiune şi un atelier-şcoală în care cei doritori să poată să înveţe să construiască astfel de bărci", a spus Ivan Patzaichin.

Canotca va ieşi în curând la vânzare şi, potrivit partenerului lui Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, acest lucru se va întâmpla până la finalul acestui an. „Cât de curând, cam într-o lună, vom organiza un eveniment unde vom expune canotci spre vânzare. În acest moment e doar la faza de concept. Nu putem să anticipăm un preţ", a precizat Frolu.

"Canotca este un produs unic, 100% românesc, prin care ne dorim să promovăm turismul în Delta Dunării. Această barcă este un prototip, urmează să mai construim şi alte modele.''
Ivan Patzaichin fost mare sportiv

George Dian Bălan şi Ivan Patzaichin sunt îndrăgostiţi de  aceeeaşi barcă p Foto: marian vilău
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite