Alexandru Rafila: Vor mai fi valuri pandemice, valul 5, 6, dar nu vor mai fi o problemă de sănătate publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Rafila/ Facebook
Alexandru Rafila/ Facebook

Medicul Alexandru Rafila susţine că vor mai exista valuri pandemice, dar nu vor mai fi o problemă pentru sănătatea publică, cel puţin în Europa.

Rafila a spus, marţi seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că sfatul său, în cel de-al patrulea val pandemic, este să fie protejate în continuare persoanele vulnerabile sau convinse să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat.

Dincolo de discuţii, spune medicul, sunt studii foarte serioase care arată că vaccinul previne formele grave şi decesul. „Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puţin în Europa, unde marea majoritate a populaţiei va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală. Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri şi imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista nişte valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătăţii, cel puţin în Europa”, declară Rafila.

În plus, problemele de natură economică şi cele de natură socială vor fi aşa de mari încât lumea va uita de aceste valuri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite