Alexandru Rafila, despre reluarea activităţii în România: Măcar la nivel local să se poată ridica o parte din măsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Alexandru Rafila spune că este momentul în care trebuie gândită o strategie coerentă de reluare a activităţii.

Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că există mai multe criterii care trebuie luate în considerare pentru reluarea activităţii. „Există un set de criterii epidemiologice care se referă la scăderea susţinută a numărului de cazuri noi, care trebuie să se petreacă într-o perioadă de minim 7-10 zile şi bineînţeles că există şi criterii de natură economică, care trebuie să fie considerate importante pentru că, până la urmă, economia e cea care susţine sistemul de sănătate“.

Specialistul crede că se poate lua o decizie care nu trebuie să fie neapărat extinsă la nivel naţional, dar măcar la nivel local pentru judeţele care întrunesc criterii de admisibilitate, să se poată ridica o parte măsuri. 

 „Asta depinde de guvern, cum gândeşte să facă acest lucru, dar ar fi bine ca din timp să facem o strategie, mai ales că există un document de poziţie al Comisiei Europene în acest sens. Măsurile trebuie armonizate cu cele din alte state. Noi trebuie să avem o strategie discutată, evaluată, cunoscută de toată lumea. Unele dintre problemele cu care încă ne confruntăm este lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local, ori lucrul ăsta trebuie articulat să avem un rezultat optim", a declarat Alexandru Rafila la Digi24.  

Vă mai recomandăm:

Nelu Tătaru: Mulţumesc populaţiei! Trebuie să mai aibă răbdare 10 zile

Alte 328 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate. Numărul total se ridică la 8.746. Câţi pacienţi sunt la terapie intensivă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite