A fost aprobată cumpărarea a 1.500 de kit-uri EpiPen pentru tratarea reacţiilor alergice severe în urma vaccinării anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccinarea anti-COVId-19 continuă, peste 600.000 de români au fost dejja imunizaţi
vaccinarea anti-COVId-19 continuă, peste 600.000 de români au fost dejja imunizaţi

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, joi, o hotărâre care prevede achiziţionarea a 1.500 de kit-uri EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie). Achiziţia se va face pentru completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse necesare în campania de vaccinare împotriva COVID-19.

"Se aprobă completarea stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2, prevăzute în anexa nr. 2", se arată în hotărârea CNSU.

Anexa invocată prevede achiziţia a 1.500 de kit-uri de urgenţă EpiPen (stilou autoinjector preumplut cu 2 ml).

În hotărâre se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării produselor, să fie alocate, la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular).

EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni, de exemplu alimente, medicamente, înţepături sau muşcături de insecte sau induse de exerciţiul fizic sau de cauze necunoscute. Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediată la pacienţi care prezintă un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reacţii anafilactice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite