8 Martie vine cu temperaturi de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Vremea va fi capricioasă în următoarele două săptămâni. Dacă în perioada 7 - 8 - 9 martie temperaturile vor urca chiar şi până la 21 de grade Celsius, mercurul din termometre va coborî ulterior în jurul valorilor de 10 - 11 grade Celsius, normalul perioadei, atrag atenţia meteorologii care au întocmit prognoza meteorologică valabilă în perioada 4 - 17 martie.

În a doua săptămână de prognoză nu vor lipsi precipitaţiile, notează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Concret, în Banat, în prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de caldă, conform meteorologilor, cu maxime de 20 de grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor scădea uşor, în perioada 12 - 14 martie şi treptat se va ajunge la medii de 10 grade Celsius. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 1 şi 4 grade Celsius, iar în perioada 9 - 17 martie nu vor lipsi precipitaţiile. 

Cum vor fi temperaturile în Crişana

În ceea ce priveşte Crişana, şi aici vremea va fi frumoasă în prima săptămână de prognoză, când media temperaturilor maxime va fi de 16 grade Celsius. Apoi, temperaturile vor scădea uşor şi vor ajunge la 10 grade Celsius în perioada 12 - 15 martie, arată prognoza meteo. Noaptea, temperaturile minime se vor situa între zero şi 4 grade Celsius. Şi aici se vor semnala precipitaţii, în special în perioada 8 - 17 martie. 

În Transilvania, temperaturile maxime de 14 grade Celsius, înregistrate în prima săptămână de prognoză vor fi într-o continuă scădere, spre 10 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, în special în perioada 7 - 9 martie, când se vor înregistra 16 - 19 grade Celsius. Media temperaturilor minime în a doua săptămână de prognoză va fi de -2 şi zero grade Celsius potrivit meteorologilor. 

Situaţia este similară în Maramureş, unde temperaturile vor scădea de la 14 grade Celsius la 10 grade Celsius, pe 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi pe 7 şi 8 martie. De sâmbătă, mercurul din termometre va scădea uşor şi treptat şi va ajunge la medii de 9 grade Celsius, în timp ce noaptea se vor înregistra zero grade Celsius. 

21 de grade Celsius în Muntenia

În Moldova, în perioada 4-7 martie va fi cald, cu maxime de 12 - 16 grade Celsius, urmând ca pe 8-9 martie vremea să devină deosebit de caldă, cu maxime de 20 de grade Celsius care vor scădea apoi la 10 grade Celsius pe timp de zi şi minus 2 grade Celsius pe timp de noapte. 

În Dobrogea, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 16 grade Celsius, care vor scădea în a doua săptămână de prognoză la 10 grade Celsius. Şi în Dobrogea vremea va fi caracterizată de temperaturi ridicate pentru prima săptămână de prognoză, urmând ca de sâmbătă, mercurul din termometre să scadă uşor şi treptat până la 12 grade Celsius pe timp de zi şi 4 grade Celsius pe timp de noapte. 

În Muntenia, până pe 7 martie va fi cald, cu temperaturi ce se vor situa între 14 şi 17 grade Celsius şi care vor urca la 21 de grade Celsius în zilele de 8 şi 9 martie. Apoi, temperaturile vor coborî la 12 grade Celsius, cu minime cuprinse între minus 2 şi 2 grade Celsius pe timp de noapte. 

În Oltenia, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va tinde spre 15 - 16 grade Celsius până la 7 martie şi care va ajunge la 20 de grade Celsius pe 9 martie. După aceea, temperaturile vor scădea la 12 grade Celsius, notează meteorologii, care spun că nu vor lipsi ploile în perioada 11 - 13 martie 2019.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite