18 cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta”, cercetate disciplinar din cauza unghiilor lungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

18 cadre medicale de la Institutul „Marius Nasta” trebuie să se justifice în comisia de disciplină, din pricina unghiilor lungi, date cu ojă sau gel. Potrivit legii, unghiile lungi sunt interzise, fiindcă igiena mâinilor nu poate fi realizată corect în aceste condiţii şi favorizează transmiterea infecţiilor nosocomiale.

În comisia de disciplină se află asistente, infirmiere şi doctoriţe rezidente. Totuşi, cele 18 cadre medicale refuză să-şi taie unghiile. Institutul „Marius Nasta” nu este singurul spital în care nu se respectă această lege. 

„Pe mine m-a surprins numărul mare de persoane care au fost depistate în urma controlului. Am mai avut astfel de controale, nu a fost un număr atât de mare. Trebuie să ştii că a fi medic înseamnă o viaţă fără manichiură colorată, unghii false”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta, potrivit Digi24.

De asemenea, în spitale trebuie realizate, regulat, controale pentru igiena mâinilor personalului medical.  

„S-a demonstrat din studii că unghiile false întreţin aceste infecţii într-o măsură mult mai mare, pentru că e greu să asiguri igiena, uneori chiar imposibil. Dacă sunt şi unghii false, cu atât e mai greu”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase. 

   

În urma controlului efectuat, 10 doctoriţe rezidente şi 8 infirmiere şi asistente vor fi cercetate disciplinar. 

Uneori, cadrele medicale încearcă să-şi ascundă unghiile purtând mânuşi în permanenţă. 

„Purtarea mănuşii de protecţie pentru a ascunde oja, unghiile lungi, unghiile false este contrar prevederilor procedurale şi legislative. Dacă se poartă şi nu este recomandat, cred că este doar o risipă”, a mai declarat Beatrice Mahler. 

  

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite