Vaccinul Pfizer generează de 10 ori mai mulţi anticorpi decât cel chinezesc al Sinovac. STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un studiu realizat în Hong Kong şi publicat joi în revista medicală The Lancet a descoperit că angajaţii sanitari din această ţară care au fost imunizaţi în regim complet cu vaccinul Pfizer au niveluri de anticorpi de aproximativ 10 ori mai mare decât cei care au primit vaccinul Sinovac bazat pe viruşi inactivi.

Anticorpii nu sunt singurul factor care trebuie luat în calcul când vine vorba de eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19, totuşi „„diferenţele în concentraţia anticorpilor neutralizatori identificate în studiul nostru s-ar putea traduce în diferenţe substanţiale în ceea ce priveşte eficacitatea vaccinurilor”, afirmă cercetătorii.

Rezultatele studiului din Hong kong se alătură unui număr mare de dovezi potrivit cărora vaccinurile ARNm oferă o protecţie mai mare împotriva virusului pacientului vaccinat., comparativ cu serurile care se bazează pe metode tradiţionale precum cel al Sinovac.

Ţări ca Israel şi Statele Unite care s-au bazat preponderent pe vaccinurile ARNm dezvoltate de Pfizer şi partenerul său german BioNTech precum şi de Moderna au asistat la o reducere substanţială a numărului de infecţii, scrie Hotnews.

Cele care şi-au axat campania de imunizare anti-COVID  pe vaccinurile chinezeşti Sinovac şi Sinopharm nu au înregistrat o scădere atât de mare a numărului de cazuri, însă şi acestea au redus semnificativ numărul de infecţii severe şi decese cauzate de virus.

Eficacitatea mai scăzută a determinat ţări precum Thailanda şi Emiratele Arabe Unite să ofere populaţiei imunizare o a treia doză a unui vaccin ARNm.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite