Un nou tratament împotriva SIDA va fi aplicat în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un program destinat să urmărească măsurarea eficacităţii tratamentelor antiretrovirale şi care va fi administrat pacienţilor bolnavi de SIDA în Africa a fost lansat vineri în Abidjan, Etiopia.

Programul a cărui primă fază va dura doi ani va fi implementat asupra mai multor zeci de mii de persoane din Coasta de Fildeş, Burundi, Camerun şi  Guineea, a explicat jurnaliştilor de la AFP Philippe Duneton, directorul adjunct al Unitaid, organizaţia internaţională care finanţează proiectul.

Opt milioane de oameni din ţările în curs de dezvoltare primesc în prezent tratamentul cu antiretrovirale. Potrivit statisticilor Onusida, cele mai afectate ţări de această epidemie sunt toate africane.

„Accesul la tratamente ARV este un lucru bun. Dar când avem acest test putem vedea, cu adevărat, eficienţa tratamentului şi să determinăm cel mai bun mod” de a-l realiza, a afirmat Philippe Duneton.

Interesul este dublu în aplicarea acestui tratament: „Boala să nu evolueze. Pacientul să nu moară”, a continuat Duneton.

Proiectul are un cost de implementare de 2,11 milioane de euro şi va viza şi depistarea timpurie a virusului HIV la copii

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite