Trusa de prim ajutor pentru neplăcerile verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poţi folosi remediile naturale doar atunci când arsurile solare sunt de gradul I.
Poţi folosi remediile naturale doar atunci când arsurile solare sunt de gradul I.

Arsuri solare, înţepături de insecte, rău de maşină? Da, ştim, este sezonul lor, însă asta nu înseamnă că trebuie să le laşi să-ţi strice vacanţa. Pentru o vară fără probleme, încearcă leacurile noastre!

Decoctul de salcie, bun în insolaţie

Poţi face insolaţie chiar dacă nu stai la plajă! Această neplăcere, care dă dureri de cap, ameţeală, vărsături, frisoane, febră şi bătăi rapide ale inimii, poate apărea şi la cei care nu se protejează de razele soarelui şi la cei care nu beau suficientă apă.

Dacă ai făcut insolație, este bine să stai într-o cameră răcoroasă, înfăşurat într-un cearşaf umed. Bea cât mai multă apă şi sucuri naturale.

Îţi mai sunt de ajutor: infuzia de cicoare (o linguriţă de flori la 250 ml de apă), decoctul de măceşe (două linguri de fructe la 500 ml de apă, se fierb 10 minute şi se bea de-a lungul unei zile) şi decoctul de salcie (10 g de coajă la 200 ml de apă, se fierb jumătate de oră şi se iau patru linguriţe pe zi).

Aloea calmează arsurile solare

Poţi folosi remediile naturale doar atunci când arsurile solare sunt de gradul I (pielea este doar roşie, fără băşici). Curăţă frunze de aloe vera, rupe-le şi pune partea zemoasă pe zona arsă.

Mai poţi aplica pe pielea roşie un strat de iaurt, pe care îl îndepărtezi după 20 de minute (repeţi procedeul din trei în trei ore), miere şi lapte (în combinaţii egale), comprese cu infuzie de gălbenele (20 g de flori la un litru de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute şi se aplică atunci când se răceşte).

Este bună şi baia călduţă, în care ai pus patru pliculeţe de ceai de muşeţel. Intern, pentru stimularea transpiraţiei, bea ceai de soc (două linguriţe de plantă la 250 ml de apă clocotită).

Citește articolul integral, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Remedii pentru insomniile de vară

Arsuri la stomac? Iată cum le «stingi»!

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite