Tricomonaza se tratează în cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până la vindecarea infecţiei, trebuie evitat contactul sexual.
Până la vindecarea infecţiei, trebuie evitat contactul sexual.

Chiar dacă o considerăm un subiect delicat, despre care preferăm să nu vorbim, infecţia vaginală cu tricomonas este o afecţiune cu care femeile se confruntă frecvent.  Şi care necesită un tratament rapid şi eficient, pe care şi bărbaţii trebuie să îl urmeze.

Apariţia acestei infecţii, una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, este provocată de parazitul Trichomonas vaginalis. Calea de transmitere a acestuia este cea sexuală – prin act sexual vaginal neprotejat. Cel mai frecvent, tricomonaza apare la femei active sexual, cu vârsta sub 35 de ani.  

Este însoţită de secreţie şi mâncărimi

La femei, tricomoniaza este însoţită deo secreţie verzuie, spumoasă, urât mirositoare, iritaţii şi mâncărimi în zona vaginală, dureri în timpul actului sexualşi nevoia imperioasă de a urina. Simptomele se pot agrava după menstruaţie. La bărbaţi este posibil să nu apară niciun simptom. În cazul în care acestea apar, este vorba despre o inflamare a uretrei, care se manifestă prin înţepături la urinare şi o secreţie din penis.

În ce constă tratamentul

În cazul în care ţi se confirmă diagnosticul de tricomonaza, medicul îţi va prescrie supozitoare vaginale, injecţii sau antibiotice. De asemenea, îţi va spune că este necesar să se trateze şi partenerul tău. Chiar dacă nu prezintă simptome, el este purtător al agentului patogen şi, prin urmare, contagios.

Până la vindecarea infecţiei, trebuie evitat actul sexual. Controalele medicale ulterioare sunt la fel de importante ca tratamentul propriu-zis, pentru a ne asigura că terapia a avut succesul scontat.

Află pe Clicksanatate.ro ce complicaţii poate da tricomonaza netratată corect!

Primele semne ale cancerului ovarian

Ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă dacă ai fibromialgie

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri