Studiu: 90% dintre adolescenţi nu merg la dentist nici măcar o dată pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50% dintre copiii care merg la dentist vin cu urgenţe dentare, arată un studiu stomatologic. Incidenţa cariilor profunde rămâne ridicată până la vârsta de 3 ani.

Potrivit Colegiului Medicilor Dentişti din România, cariile afectează aproape 70% dintre copii până la vârsta de 19 ani.

Un studiu realizat de Dent Estet mai arată că 90% din tinerii români cu vârste între 10 şi 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenţi are probleme gingivale şi are nevoie de aparat dentar. Potrivit aceleiaşi surse, incidenţa cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puţin trei dinţi în 38% din cazuri.

Observăm o schimbare în bine în ceea ce priveşte comportamentul părinţilor faţă de îngrijirea dinţilor copiilor, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu zece ani. Creşte numărul copiilor care vin la stomatolog şi, mai mult decât atât, scade vârsta la care aceştia se prezintă pentru prima dată la medicul dentist. Cu toate acestea, încă este nevoie de eforturi consolidate şi constante în ceea ce priveşte educaţia părinţilor şi a copiilor despre prevenţie şi importanţa îngrijirii orale de timpuriu. Totodată, este nevoie de o mai bună informare a populaţiei cu privire la efectele negative ale netratării dinţilor de lapte asupra întregului organism, acestea dezvoltându-se extrem de rapid şi în mai puţin de 2 luni putând afecta întreg dintele, până la nerv, lucru care duce la inflamaţie, apoi infecţie şi durere, dar şi la tratamente mai complexe şi mai costisitoare în viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet.

Grupul Dent Estet deţine cinci clinici dedicate exclusiv serviciilor de stomatologie pentru copii şi adolescenţi în Bucureşti, Timişoara şi Sibiu.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite