Sanofi a anunţat că renunţă la vaccinul anti-COVID de tip ARN mesager, după succesul rivalilor de la Pfizer şi Moderna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat că renunţă la planurile pentru propriul vaccin anti-Covid pe bază ARN mesager, din cauza poziţiei dominante a BioNTech-Pfizer şi Moderna în utilizarea tehnologiei pentru combaterea pandemiei, scrie Reuters.

Decizia de a renunţa la vaccinul bazat pe tehnologia ARN mesager vine în ciuda rezultatelor pozitive din Faza I / II de studiu intermediare anunţate marţi, participanţii având un răspuns imunitar puternic ca urmare a administrării serului, transmite observatornews.ro. 

„Rezultatele sunt extrem de importante deoarece ne arată că platforma pe care am achiziţionat-o funcţionează", a declarat jurnaliştilor Thomas Triomphe, şeful diviziei de vaccinuri Sanofi Pasteur. El a spus că lansarea proceselor finale de fază III acum nu are sens.

Sanofi se va concentra în schimb pe eforturile de a aduce pe piaţă un alt vaccin anti-Covid bazat pe o abordare mai convenţională, pe proteine, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK, ale cărui studii în masă sunt în curs de desfăşurare.

În ciuda anunţului de retragere din cursa pentru dezvoltarea unui vaccin pe bază de tehnologie de tip ARN mesager, acţiunile Sanofi au înregistrat o creştere uşoară pe bursă.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite