Răul pe care îl face lipsa apei în organism. Dr. Pautov: „Toate lucrurile fucționează prost” VIDEO

0
Publicat:

Dr. Mihail Pautov, un cunoscut medic în mediul online, a explicat într-o înregistrare video postată pe Facebook ce cantitate de apă să consumăm zilnic și ce se întâmplă în corpul nostru atunci când uităm să ne hidratăm.

Lipsa apei are efecte negative asupra organismului FOTO: shutterstock
Lipsa apei are efecte negative asupra organismului FOTO: shutterstock

Medicul chirurg Mihail Pautov recomandă într-o postare pe pagina sa de Facebook să bem în fiecare oră de la trezire câte un pahar de 240 ml, timp de 10 ore.

„O persoană care nu face în general activitate fizică, din momentul în care s-a trezit este bine să bea un pahar de apă pe oră. În studiul pe care l-am citit recomandarea este de 230-240 ml. pe oră, în primele 10 ore de când ești treaz. Cumva și aici lucrurile devin subiective. Dacă bei în fiecare oră paharul acela de apă și simți că ți face rău și nu mai poți bea… e bine să te oprești. Dar de multe ori se întâmplă să uităm să bem”, susține dr. Pautov.

Lipsa hidratării cu apă poate avea efecte grave asupra organismului, avertizează medicul. Celulele suferă, apar numeroase inflamații în corp, iar creierul este afectat.

„Suntem ancorați în activitatea pe care o facem și uităm, iar deshidratarea nu e așa o glumă. În momentul în care ești deshidratat toate celulele tale se apropie una de alta, inflamația este mai mare, creierul devine deshidratat. Ai de suferit din punct de vedere cognitiv: nu te poți concentra, îți crește riscul de a face anxietate sau să fii prost dispus. Toate lucrurile funcționează prost atunci când nu există apă. De acea este este esențial să ne hidratăm și să avem în permanență o sursă de apă lângă noi și din când în când să ne punem într-un pahar apă, de preferat o dată pe oră, și să o bem”, a explicat medicul.

Dr. Mihail Pautov este medic specialist chirurg și își desfășoară activitatea la Clinica de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Centru de Excelență în Medicina Translațională.

Medicul Mihai Pautov (35 de ani) este celebru și pe YouTube, având un număr mare de abonați, dar și pe rețelele de socializare. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite