Răsfăţ inedit pentru pielea ta: nămolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măştile cu extract de nămol curăţă tenul şi intensifică regenerarea celulară.
Măştile cu extract de nămol curăţă tenul şi intensifică regenerarea celulară.

Este vorba de nămolul terapeutic, cum este cel de la Techirghiol. Bogat în minerale, stimulează regenerarea celulară şi hrăneşte pielea.

Potrivit Societăţii Internaţionale de Hidrologie Medicală, nămolurile sunt substanţe complexe formate într-o perioadă lungă de timp sub influenţa proceselor geologice şi care, în stare fin divizată şi în amestec cu apa, se folosesc în practica medicală sub formă de băi sau de proceduri locale.

Nu orice nămol are proprietăţi terapeutice însă. Cele folosite pentru recuperarea medicală şi în cosmetică au fost analizate şi certificate de organisme din ţara respectivă. În magazinele de specialitate şi în farmacii vei găsi produse pe bază de extract purificat de nămol, cum este cel de la Techir­ghiol ori de la Marea Moartă.

Îngrijirea tenului

Măştile cu extract de nămol curăţă tenul şi intensifică regenerarea celulară. Fiind bogat în minerale, hrăneşte pielea şi îi conferă luminozitate şi supleţe.

Ai tenul gras sau mixt? Atunci, vei beneficia de proprietăţile măştilor cu nămol. De asemenea, preparatele cu nămol sunt foarte bune dacă ai pielea deshidratată. De exemplu, nămolul de la Techirghiol conţine peste 70% apă.

Află ce alte beneficii are nămolul, pe clicksănătate.ro.

Citește și:
Ce poţi trata cu venin de albine

Apele minerale te vindecă de REUMATISM

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite