Plasturi care înlocuiesc pastilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceste metode de tratament pot fi folosite atât pentru atenuarea simptomelor în caz de reumatism sau de Parkinson,cât şi ca metodă contraceptivă sau pentru renunţarea la fumat. 

Plasturii antiinflamatori cu rol analgezic sunt eficienţi şi uşor de folosit. Aplicaţi pe zona dureroasă prin presare şi purtaţi pe parcursul întregii zile, calmează durerea şi reduc inflamaţiile. Există două tipuri de astfel de plasturi: unii de culoare roşie (care emit căldură şi sunt recomandaţi pentru atenuarea durerilor de la nivelul spatelui, muşchilor sau articulaţiilor) şi unii de culoare albastră (care au efect răcoritor şi sunt indicaţi în caz de traumatisme, contuzii, entorse sau luxaţii).

Ei se pot procura fără prescripţie medicală, se folosesc doar pentru suprafeţe externe, nu se aplică pe ­răni deschise şi nu trebuie folosiţi dacă apare disconfort.

Cei contra ­Parkinson, cu reţetă

În cazul bolii Parkinson, există un tip de plasturi care pot fi folosiţi în faza incipientă a afecţiunii sau ca tratament adjuvant în stadiile avansate. Plasturii conţin o substanţă care imită acţiunea dopaminei, neurotransmiţător care controlează mişcările şi coordonarea.

Plasturele se aplică aproximativ la aceeaşi oră, pe abdomen, pe coapse, pe şolduri, pe umeri sau pe braţe şi se lasă să acţioneze 24 de ore. Acest tip de plasturi, care se eliberează numai pe bază de reţetă, pot fi utili şi în cazul sindromului picioarelor neliniştite, atunci când nu se poate depista cauza afecţiunii.

Specialistul nostru

Prof. dr. Ioan Fulga Şeful Catedrei de Farmacologie UMF „Carol Davila"

Plasturii cu nitroglicerină sunt indicaţi în tratamentul cardiopatiei ischemice. Cu ajutorul acestora, medicamentul se eliberează controlat în organism în 24-48 de ore. Există şi plasturi care atenuează durerile în caz de cancer. Efectul lor durează 24-48 de ore. Ei se folosesc numai la recomandarea medicului.

Ce alte tipuri există?

image
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite