Pacienții care au nevoie de recuperare medicală scapă de birocrație. Lege importantă votată în Parlament
0Parlamentul a votat un proiect de lege prin care medicii neurochirugi sau ortopezi sunt incluși în inițierea planului de recuperare a bolnavului.

Camera Deputaților a făcut un pas important în ușurarea drumului pacienților care au nevoie de recuperare medicală, fiind votat un proiect de lege în acest sens.
Medicii de recuperare cred că prin această măsură se dorește excluderea lor iar fizioterapeeuții și chinetoterapeuții vor putea lua singuri decizii.
Parlamentarii spun însă că măsura va reduce birocrația.
”Mai puțină birocrație, mai multă muncă de echipă, mai multă grijă și respect pentru om. Astăzi a fost vorba despre o schimbare legislativă importantă, care le va permite pacienților să beneficieze de servicii de fizioterapie conform unui plan terapeutic, pe baza unei prescripții medicale și a unui diagnostic clar stabilit de către medicul de specialitate. Prin această măsură, încurajăm colaborarea interdisciplinară între specialitățile care sunt esențiale în procesul de recuperare al pacientului – fie că vorbim de medicina de recuperare, chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurologie, neurochirurgie, kinetoterapie sau fizioterapie.
Această schimbare va face accesul pacienților la tratamente mult mai ușor și va reduce considerabil timpii de așteptare pentru recuperarea lor. Mai mult decât atât, prin aceasta evităm monopolizarea unui act medical care, prin natura sa, presupune colaborare și diversitate de specialități”, spune Alexandru Rogobete, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
Acesta susține că serviciile medicale trebuie să fie disponibile tuturor, fără obstacole.
”Astăzi, Comisia pentru Sănătate și Camera Deputaților au spus un mare DA muncii de echipă, colaborării între specialitățile medicale, eliminării orgoliilor și intereselor personale… Astăzi, pacientul a fost pe primul loc! Mulțumesc sincer tuturor colegilor din Comisia de Sănătate care au înțeles că „echilibrul” și „buna credință” trebuie să fie busola noastră în tot ceea ce facem pentru oameni!”, a mai precizat Alexandru Rogobete.