Orezul sălbatic scade colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Originar din zona Marilor Lacuri din America de Nord, orezul sălbatic se prezintă sub forma unor seminţe negre. În compoziţia acestora se adună proteine, vitamine din complexul B, minerale esenţiale şi grăsimi nesaturate.

Specialiştii apreciază că orezul sălbatic este un depozit incredibil de substanţe nutritive, conţinând mai multe proteine decât ovăzul sau decât orezul brun.

În plus, dieta care conţine orez sălbatic are efect de scădere a nivelului colesterolului „rău". De asemenea, acest aliment menţine nivelul de energie în organism, combate efectele stresului şi contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Terapeuţii mai recomandă acest aliment în afecţiuni precum depresia, stările de irascibilitate însoţite de insomnii şi de epuizare fizică şi psihică.
 
Reţeta săptămânii:Salată picantă

Calorii: 300 kcal/porţia

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente: 100 g orez sălbatic, 3 linguri de orez obişnuit, 3 linguri ulei de măsline, o linguriţă de cimbru, 3 ridichi roşii rase, un morcov feliat, o legătură de mărar.

Preparare: Orezul, bine spălat se pune la fiert, la foc mic, fără alte ingrediente. După 15 minute se adaugă orezul obişnuit. Când cele două soiuri de orez au fiert, luaţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi zarzavatul, uleiul şi asezonaţi salata cu mărar tocat mărunt. 

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite