OMS: În viitor, am putea avea o „constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor

0
0
OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, Foto: News.ro
OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, Foto: News.ro

Un epidemiolog din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat luni că în viitor ar putea apărea ”o constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor, relatează Reuters.

Epidemiologul subliniază că, deşi vaccinurile anti-Covid arată semne ale unei eficienţe reduse împotriva variantei Delta, acestea încă sunt eficiente în prevenirea unei forme severe a bolii şi în prevenirea deceselor, potrivit Hotnews.ro.

”Vestea bună este că până acum funcţionează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelaţie de mutaţii în care vaccinurile îşi vor pierde eficienţa, de asta vrem să prevenim infecţiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie... să luăm măsuri să prevenim”, a declarat Maria Van Kerkhove, care a subliniat că oamenii trebuie să facă ambele doze de vaccin şi să nu se oprească la prima doză.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, care ar putea începe fabricarea dozelor în 9-12 luni. 

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut anunţul cu scopul de a spori accesul la vaccinuri pe întreg continentul african, unde cazurile şi decesele au crescut cu aproape 40% în ultima săptămână.

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite