Marea Britanie a aprobat tratamentul anti-COVID-19 produs GlaxoSmithKline. Medicamentul ar avea efect şi contra noii variante Omicron

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Agenţia de reglementare în domeniul medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) a anunţat joi autorizarea tratamentului împotriva COVID-19 cu anticorpi monoclonali de la GlaxoSmithKline, laboratorul britanic subliniind că medicaţia îşi păstrează eficienţa şi contra noii variante Omicron, informează AFP, citată de Agerpres.

Medicamentul Sotrovimab a fost eficient în reducerea riscurilor de spitalizare şi de deces la persoanele care au fost bolnave de COVID-19 şi au avut o formă uşoară sau moderată şi la acre exista un risc crescut de a dezvolta o formă gravă a maladiei.

Tratamentul este dezvoltat în parteneriat cu laboratorul californian Vir Biotechnology şi este pe bază de  anticorpi monoclonali cu durată lungă de acţiune permite, graţie unei singure doze, reducerea riscului de spitalizare şi de deces cu 79% în cazul adulţilor cu risc ridicat care prezintă simptome, a detaliat agenţia MHRA.

GlaxoSmithKline a asigurat, totodată, că ratamentul său experimental este eficient şi „împotriva principalelor mutaţii ale noii variante Omicron”.

„Până în acest moment, Sotrovimab a demonstrat că rămâne activ contra tuturor variantelor preocupante şi de interes definite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)'', a mai precizat compania, scrie Agerpres.

Medicamentul a fost clasat la sfârşitul lunii iunie de Comisia Europeană printre cele mai promiţătoare cinci terapii împotriva COVID-19.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite