Macul de câmp combate osteoporoza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firavul mac de câmp, care creşte spontan în lanurile de cereale, are numeroase proprietăţi curative. Din petalele plantei se prepară infuzii care se administrează cu succes în caz de răguşeală, de stări gripale, de nelinişte sau de insomnii.

„Preparatele din mac roşu de câmp sunt emoliente, antitusive, sedative şi descongestionante, fiind eficiente în tratamentul astmului, în combaterea crampelor abdominale, durerilor de gât şi stărilor de agitaţie. Datorită conţinutului bogat de fosfor, care stimulează absorbţia calciului în oase, macul roşu de câmp s-a dovedit benefic în profilaxia şi în combaterea osteoporozei. Studii recente au demonstrat încetinirea procesului de pierderea a masei osoase după administrarea unei linguriţe de ulei de mac timp de un an", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie.

Mod de preparare

Pentru infuzie: Peste o linguriţă de petale de mac bine mărunţite se toarnă o cană cu apă clocotită. Ceaiul se infuzează zece minute, se strecoară şi se îndulceşte cu miere. O cană de ceai se bea pe parcursul unei zile, iar tratamentul trebuie urmat cel puţin şapte zile.  Uleiul de mac: Pentru preparare se folosesc zece linguri de petale de mac mărunţite şi 500 ml de ulei de măsline. Ingredientele se macerează 14 zile , la soare, apoi uleiul se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise ermetic. 

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite