Ingredientele dăunătoare din cosmetice de care trebuie să te fereşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din ziua de azi sunt din ce în ce mai preocupaţi de produsele de îngrijire pe care le folosesc, fiind totodată conştienţi de faptul că substanţele chimice toxice pe care unele dintre acestea le pot conţine vor ajunge direct în sânge atunci când sunt aplicate pe piele sau pe păr.

1. Parabenii

Parabenii sunt folosiţi la scară largă pe post de conservanţi în multe produse cosmetice sau de igienă personală. „În cadrul unor teste de laborator pe animale şi ţesuturi s-a observat că aceştia pot produce dereglări endocrine, însă nu este clar dacă au acelaşi efect asupra fiinţelor umane. În orice caz, în UE este permisă doar utilizarea a 2 compuşi din categoria parabenilor (metilparaben şi etilparaben), un număr de 5 fiind interzişi. Parabenii pot fi întâlniţi în produse de machiaj, de spălare a corpului, deodorante, şampoane şi produse de curăţare a fetei, dar şi în produse alimentare şi farmaceutice”, explică doamna doctor Ana-Maria Vlad, dermatolog.

2. Formaldehidă şi eliberatorii de formaldehidă

Aceştia reprezintă conservaţi care au un potenţial iritant pentru ochi, piele nas, tractul respirator şi pot provoca neoplazii în cazul expunerii la cantităţi mari. Pot provoca reacţii alergice şi dermatite de contact, dureri de cap, dureri articulare şi toracice, oboseală sau ameţeli. “Se găsesc în cantităţi mici în cosmetice, în special în produse pentru îndreptarea (relaxarea) chimică a părului şi lacuri pentru unghii sau adezivi, fiind folosite mai ales în industria lemnului”, atenţionează specialistul dermatolog.
Descoperă care sunt ingredientele dăunătoare din cosmetice de care trebuie să te fereşti pe clicksanatate.ro

Ce veste bună! S-a confirmat: pastele nu îngrăşă

Ce beneficii au rădăcinoasele

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite