Infectarea cu varianta Omicron vine cu o serie de simptome neobişnuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Persoanele care au contractat tuplina Omicron a coronavirusului nu au dezvoltat forme grave. Boala vine însă cu simptome neobişnuite care se manifestă în special la persoane tinere.

„Cei mai mulţi pacienţi se plâng de dureri în corp şi de oboseală, oboseală extremă şi acest lucru se întâmplă la persoane tinere, nu la persoanele în vârstă”, arăta medicul Angelique Coetzee, care conduce Asociaţia Medicală din Africa de Sud (SAMA), potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Coetzee a fost primul medic sud-african care a alertat autorităţile în legătură cu pacienţi care au contractat o nouă variantă de COVID-19, pe 18 noiembrie.

Potrivit experţilor, simptomele infectării cu varianta Omicron, sunt aceleaşi ca în cazul oricărei infecţii respiratorii: febră, tuse şi cefalee.

Totuşi, noua tulpină de coronavirus Omicron poate provoca pneumonie de două până la trei ori mai repede decât variantele cunoscute anterior de SARS-CoV-2. Astfel, în cazul infectării cu variantele anterioare ale coronavirusului, dura până la 10-11 zile de la momentul îmbolnăvirii până la declanşarea pneumoniei; acum această perioadă a fost redusă la 3-5 zile.

Totodată, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hong Kong, care au fost primii care au obţinut o imagine grafică a noii tulpini de coronavirus Omicron, au observat leziuni ale celulelor renale ale unei maimuţe, după infectarea sa cu această tulpină. Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au fost, de asemenea, primii din Asia care au izolat cu succes tulpina omicron a coronavirusului din probele clinice. În prezent, grupul de cercetare evaluează capacitatea de transmitere a virusului, răspunsul sistemului imunitar la acesta şi perspectivele de dezvoltare a vaccinurilor adecvate.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite