India a descoperit o nouă tulpină a coronavirusului, cu două mutaţii

0
0
Statul Maharashtra
este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că
deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creştere a
numărului de cazuri aici sau în alte state.
Statul Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creştere a numărului de cazuri aici sau în alte state.

Ministerul Sănătăţii din India a anunţat miercuri că a descoperit o nouă variantă cu „dublă mutaţie” a coronavirusului. Anunţul a venit în contextul în care India a înregistrat cele mai mari valori zilnice de infectări şi decese din cauza COVID de la începutul anului, scrie Reuters.

Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidenţiat mutaţii ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, aşa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătăţii, conform Digi24.

Ministerul Sănătăţii susţine că noile tulpini proaspăt decoperite „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relaţie directă sau pentru a explica creşterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.

Miercuri, India a raportat cel mai mare număr din luna noiembrie încoace, mai precis 47.262 de cazuri noi de coronavirus şi 275 de decese în ultima zi, numărul total al morţilor ajungând la 160.441. 

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri