Etnobotanicele au crescut numărul de infarcte în rândul tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele de vise pun în pericol sănătatea tinerilor
Magazinele de vise pun în pericol sănătatea tinerilor

Substanţele sintetice din etnobotanice sunt mult mai periculoase decât cele din droguri precum canabisul şi au condus la creşterea numărului de infarcte în rândul tinerilor, arată ediţia americană a revistei Discover.

Citeşte şi

Magazinele de vise se închid, numărul consumatorilor creşte

Cercetătorii de la Centrul „Southwestern", Universitatea din Texas, au investigat legătura dintre acest tip de droguri şi numărul în creştere de infarcte printre tinerii consumatori. Mai exact, specialiştii au cercetat efectul asupra inimii al folosirii de marijuana sintetică, vândută ca drog etnobotanic. Ei au descoperit că substanţele din plicurile cu etnobotanice conţin substanţa THC (Tetra Hidro Canabinol) în cantităţi mai mari decât canabisul pur. Efectul substanţei este euforizant, iar abuzul afectează funcţiile tuturor organelor, inclusiv funcţionarea inimii.

Aceste substanţe sunt considerate de specialişti mai periculoase decât droguri precum marihuana şi canabisul pentru că ierburile sunt combinate cu tot felul de alte substanţe chimice care au efecte periculoase asupra sănătăţii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite