Dr. Rareș Nechifor: „Suntem pe locul 1 în Europa la numărul de embolizări de fibroame uterine efectuate cu succes“

0
Publicat:

România a devenit favorită pe harta europeană a turismului medical pentru realizarea de proceduri minim-invazive de Radiologie Intervențională.

Dr. Rareș Nechifor, unul dintre pionerii Radiologiei Intervenționale din România
Dr. Rareș Nechifor, unul dintre pionerii Radiologiei Intervenționale din România

Țara noastră a înregistrat, față de vara anului trecut, triplarea numărului de pacienți din străinătate care aleg să se trateze eficient aici, după cum semnalează dr. Rareș Nechifor, unul dintre pionerii Radiologiei Intervenționale din țară, care ocupă locul 1 în Europa la numărul cazurilor de embolizare de fibrom uterin realizate cu succes.

Am constatat fenomenul de turism medical și în România, avem programări foarte multe pentru pacienți din afară țării pentru toate lunile de vară. Există mai multe motive care aduc pacienții străini sau românii din diaspora la tratamente de Radiologie Intervențională la noi în țară. În primul rând, dificultatea de a primi în țările de rezidență un suport medical adecvat și la timp. În multe țări din Europa de Vest există liste de așteptare care fac ca aceste proceduri să fie oferite cu întârziere de șase luni sau chiar un an de zile. Această perioadă de așteptare nu este întotdeauna acceptabilă pentru un pacient în suferință. Aceleași servicii, oferite în regim privat în Europa de Vest, implică costuri semnificative de 3-4 ori mai mari decât în România“, explică specialistul.

În România avem centrul de embolizare uterină cu volumul de activitate cel mai mare din Europa. Anual tratăm peste 500 de cazuri, adică de zece ori mai mult decât spitalele regionale din Europa de Vest și de două-trei ori mai mult decât spitalele universitare de referință din Europa. Aceste intervenții le efectuăm de peste 20 de ani. Timpul și experiența acumulată, precum numărul mare de pacienți tratați ne-au făcut cunoscuți“, adaugă acesta.

Cele mai accesate proceduri de Radiologie Intervențională din România sunt, potrivit doctorului Rareș Nechifor, cele de embolizare a fibromului uterin și a adenomiozei uterine, urmate de procedurile minim invazive de nucleoplastie și discetomie pentru tratarea herniilor de disc și, în general, a durerilor de spate.

Majoritatea intervențiilor nu necesită anestezie generală, incizii, recuperare și nici durere sau posibile complicații majore asociate chirurgiei“, mai spune medicul despre intervențiile de Radiologie Intervențională, supranumită „Chirurgia Viitorului“.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite