Dependenţa de heroină va fi prevenită prin vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul împotriva dependenţei de heroină ar putea fi gata peste cinci ani
Vaccinul împotriva dependenţei de heroină ar putea fi gata peste cinci ani

Un vaccin care va bloca receptorii de heoină din creier şi va impiedica drogul să afecteze sistemul nervos central ar putea fi ,în viitor, vaccinul care să prevină dar şi să trateze dependenţa de heroină, potrivit publicaţiei Dailymail.

Deocamdată, testele au fost realizate doar pe cobai, cu rezultate foarte bune, spun cercetătorii mexicani de la Institutul Naţional de Psihiatrie, cei care au realizat vaccinul.

„Probabil vor mai trece cinci ani până când vom avea vaccinul destinat oamenilor, dar acesta nu va preveni doar dependenţa de heroină, ci indirect şi de alte dependenţe de droguri fiindcă utilizatorii de heroină se întreaptă rapid către cocaină", explică María Elena Medina Mora, directorul Institutlui Naţional de Psihiatrie din Mexic.Potrivit oficialului, în cazul persoanelor care sunt deja dependente, vaccinul va împiedica producerea senzaţiei de plăcere şi va descuraja administrarea drogului.


Heroina este un drog obţinut din morfină, care la rândul ei se extrage din opiu. Potrivit specialiştilor, o doză mică de heroină induce senzaţia de căldură, dozele mai mari pot induce somnul şi relaxarea, iar supradozele pot conduce la comă şi la deces.

Heroina face parte din categoria drogurilor care dau foarte uşor dependenţă, manifestată prin simptome precum diareea, voma, depresia, senzibilitate la durere şi febră.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite