Cutia finlandeză ajunge la bebeluşii din România. Ce se află înăuntru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Finlandei oferă fiecărei femei însărcinate în ultimul trimestru o cutie cu produse de primă necesitate pentru viitorul nou-născut. De astăzi, cutia finalndeză se va distribui gratuit în 30 de maternităţi din România în cadrul unei campanii numită Primul zâmbet.

Proiectul vine în sprijinul a 3.000 de mame şi este dezvoltat de Kaufland România, în colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii.

Cutiile conţin haine unisex pentru copii, produse de igienă şi îngrijire concepute special pentru bebeluşi, scutece absorbante, precum şi altele de acest fel.

Proiectul cutiilor Primul zâmbet are la bază conceptul cutiei finalndeze oferită de guvernul Finlandei tuturor mamelor însărcinate în ultimul trimestru şi care conţine diverse lucruri necesare pentru primele zile de viaţă ale bebeluşului.

Imagine indisponibilă

La evenimentul de lansare a participat şi Ambasadoarea Finlandei în România, Excelenţa Sa, Doamna Päivi Pohjanheimo.

Finlanda are în prezent cea mai mică rată a mortalităţii infantile din Europa: 1,7 decese la 1.000 de nou născuţi vii, în timp ce România are 7 la 1.000, dublu faţă de media UE.

„Copiii înseamnă viitorul ueni naţii. ne dorim ca toţi copiii României să se bucure de un start cât mai bun în viaţă şi să ajutăm, în acelaşi timp şi mamele“, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR manager la Kaufland România.

La rândul ei, Gabriela Andreescu, preşedinta Organizaţiei Salvaţi Copiii, a spus că este important să ne îngrijim de fiecare mamă care naşte pentru ca aceasta să aibă tot ce este necesar nou-născutului, astfel încât ea să nu se mai preocupe decât de zâmbetul acestuia.

Lista instituţiilor sanitare incluse în acest protect este următoarea: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti; Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea; Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău; Spitalul Mavromati Botoşani; Spitalul Dr. Ioan Aurel Sbarcea Braşov; Maternitatea Bucur Bucureşti; maternitatea Cantacuzino Bucureşti, Maternitatea Filantropia; Clinica Polizu, Bucureşti; maternitatea Sfântul Pantelimon Bucureşti; Unievrsitar Bucureşti; Spitalul Dr. Panait Sârbu Bucureşti; Apitalul din Reşiţa; Spitalul din Călăraşi; Spitalul Judeţean Cluj-Napoca; Spitalul Judeţan Constanţa; Spitalul Filantropia Craiova; Spitalul Judeţean Târgovişte; Spitalul Sf. Apostol Andrei din Galaţi; Spitalul Judeţean Giurgiu; Spitalul din Petroşani; Spitalul din Urziceni; Spitalul Cuza-vodă din Iaşi; Spitalul din Târgu Mureş; Spitalul din Piatra Neamţ; Spitalul din Sibiu; Spitalul Sf Ioan cel Nou din Suceava; Maternitatea Odobescu din Timişoara; Maternitatea Bega din Timişoara, Spitalul din Vaslui.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite