Cum să-ţi examinezi corect sânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancerul la sân apare în urma unor dezechilibre hormonale
Cancerul la sân apare în urma unor dezechilibre hormonale

Cancerul mamar a devenit una dintre cele mai răspândite boli în rândul femeilor moderne. Specialiştii susţin, însă, că depistarea la timp a afecţiunii înseamnă şanse mai mari de vindecare. Autoexaminarea sânilor este foarte importantă în cazul unei eventuale probleme.

Cauze

Dezechilibrul hormonal este, în principal, cauza dezvoltării cancerului mamar, care are şanse să se declanşeze la orice vârstă, chiar şi în copilărie. Această boală poate apărea în urma moştenirii genetice, a expunerii la radiaţii, a alăptării pentru o perioadă scurtă (mai puţin de 5 luni), a numărului mare de avorturi sau a alimentaţiei bogate în grăsimi.

Pentru a preveni sau a depista în fază precoce cancerul mamar, trebuie să-ţi examinezi sânii la 2-3 zile după ciclul menstrual sau în fiecare lună, în aceeaşi zi, dacă eşti în perioada menopauzei.

Mai jos îţi oferim câteva sfaturi de autoexaminare a sânilor.

Examinează-te corect

1. Dacă observi că pe sâni ţi-au apărut pete, atunci trebuie să mergi de urgenţă la doctor. Doar în cazul femeilor gravide sau care alăptează, precum şi a celor care au încetat alăptarea de curând, petele de pe sâni sunt normale.

Află care sunt şi celelalte metode de autoexaminare pe clickpentrufemei.ro.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite