Compania farmaceutică Moderna a primit fonduri suplimentare din partea guvernului SUA pentru vaccinul împotriva Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania farmaceutică americană Moderna a primit fonduri suplimentare în valoare de 472 de milioane de dolari din partea Autorităţii pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical (BARDA), pentru susţinerea dezvoltării vaccinului său împotriva Covid-19, transmite Reuters.

Moderna a arătat că fondurile vor susţine studiul său clinic de fază a treia pentru vaccinul candidat împotriva noului coronavirus.

În luna aprilie, Moderna a primit 483 de milioan de dolari din partea agenţiei federale, când vaccinul său experimental se afla în fază preliminară.

”Încurajaţi de datele din studiul de faza I, considerăm că vaccinul nostru mRNA ar putea ajuta la rezolvarea pandemiei de Covid-19 şi la prevenirea viitoarelor epidemii”, a declarat directorul general Stéphane Bancel într-un comunicat.

Finanţarea totală oferită de BARDA pentru vaccinul experimental al Moderna împotriva noului coronavirus, primul din SUA care va fi testat pe oameni, se ridică la circa 955 de milioane de dolari.

Vaccinul utilizează mesager ARN (mRNA) pentru a fi inoculat împotriva noului coronavirus.

Un studiu de fază a III-a, efectuat în colaborare cu Institutul pentru Boli Infecţioase şi Alergii, va începe pe 27 iulie şi va implica 30.000 de participanţi, potrivit companiei.

Moderna a arătat că este pe cale în continuare să poată livra circa 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an, începând din 2021.

Pfizer, Novavax şi AstraZeneca sunt alţi producători de medicamente care au primit finanţare din partea BARDA pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva noului coronavirus.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite