Ce să ştii despre cele mai cunoscute medicamente de la noi: aspirina, algocalminul şi antinevralgicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pastile suicid

O durere de cap, o răceală sau febră? Toate pot fi tratate cu un singur medicament. Descoperă în următorul articol de ce aspirina, algocalminul şi antinevralgicul nu ar trebui să-ţi lipsească din mica ta farmacie.

Aspirina

Aspirina sau acidul acetisalicilic este cel mai frecvent utilizat medicament din lume. Aspirina poate fi folosită ca un analgezic uşor, antiinflamator, anticoagulant şi antipiretic (are rolul de a scădea febra). Unul dintre marile avantaje ale aspirinei este că acţionează rapid, iar preţul nu este unul foarte mare.

Indicaţii: Luată în doze stabilite de medic, aspirina poate trata durerea de cap provocată de stările de tensiune, dar şi cea musculară. În plus, aspirina reduce inflamaţia, riscul de infarct miocardic, cel de moarte subită şi poate diminua cu 25% riscul de îmbolnăvire de cancer de colon. Aspirina ameliorează durerile reumatismale şi stările febrile (în boli infecţioase, gripă, răceala comună).

Mod de administrare:

În cazul durerilor sau febrei, adulţii pot lua un comprimat de 500 mg. Al doilea comprimat se poate lua după patru ore de la administrarea primului. Pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine cerebrale sau coronariene şi pentru prevenirea problemelor cardiovasculare putem lua zilnic, la indicaţia medicului, comprimate de 75 mg.

Mai multe detalii pe clicksanatate.ro. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite