Ce să faci când îţi curge sânge din nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aerul care este
inspirat pe nas poate irita membranele care acoperă interiorul
Aerul care este inspirat pe nas poate irita membranele care acoperă interiorul

Probabil te-ai confruntat măcar o dată cu sângerările nazale. Nu îţi face griji, dar de multe ori, în spatele acestor sângerări grave, stau nişte probleme de sănătate, dar nu întotdeauna. Aceste sângerări sunt comune la adulţi, precum şi la copii.

Nasul are multe vase de sânge mici, care se pot sparge uşor, din cauza modificărilor de temperatură sau a răcelii. Aerul care este inspirat pe nas poate usca sau irita membranele care acoperă interiorul, formând cruste care se pot rupe şi provoca sângerările nazale. Deoarece temperatura este un factor important în cauza acestor rupturi, este explicat de ce cele mai multe sângerări apar în timpul iernii.

Majoritatea acestor sângerări nazale se întâmplă în partea din faţa septului nazal. Rar se întâmplă să curgă în profunda parte a nasului. Niciunul dintre ele nu provoacă moartea.

Ce trebuie să faci când îţi curge sânge din nas:

Primul lucru pe care ar trebui să-l atunci când îţi curge sânge din nas este să rămâi calmă, mai ales în cazul copiilor. Calmează-te, întinde-te pe canapea sau pe pat, spune că totul va fi în regulă şi că în curând o să se oprească. Trebuie să ai următoarele recomandări în minte.

Citeşte pe clickpentrufemei.ro ce alte măsuri trebuie să iei când îţi curge sânge din nas.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite