Caz medical inedit. O fetiţă s-a născut „gravidă“ cu gemeni

0
0
O fetiţă din Hong Kong s-a născut fiind însărcinată FOTO mirror.co.uk
O fetiţă din Hong Kong s-a născut fiind însărcinată FOTO mirror.co.uk

Medicii de la un spital din Hong Kong s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: o femeie a născut o fetiţă care era „însărcinată“. Micuţa a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru îndepărtarea celor doi fetuşi aflaţi în pântecele ei.

La numai trei săptămâni de viaţă, o fetiţă din China a suferit o operaţie cezariană. Deşi pare greu de crezut, copila se născuse fiind „însărcinată“ cu gemeni, notează mirror.co.uk.

Este vorba de o anomalie, cunoscută în medicină drept „fetus în fetus“, care apare destul de rar, o dată la 500.000 de naşteri. În total, în lume au fost raportate până acum 200 de astfel de cazuri. Cei doi fetuşi aflaţi în uterul fetiţei nou-născute aveau 8-10 săptămâni de gestaţie.

Ei prezentau picioare, braţe, coloană vertebrală, cutie toracică, intestine şi aveau fiecare un cordon ombilical. Cel mai mare cântărea 14,2 grame, iar cel de-al doilea – 9,3 grame. Operaţia s-a încheiat cu succes, pacienta fiind externată din spital opt zile mai târziu.
Acesta este primul caz documentat din oraş, precizează dr. Yu Kai Man, medic obstetrician şi profesor la Universitatea Chineză din Hong Kong.

fetusi

Cei doi fetuşi văzuţi în timpul examenului ecografic  FOTO mirror.co.uk

Având în vedere că este imposibil ca fetiţa să fi conceput sarcina de una singură, fertilizarea cu cei doi gemeni aparţine, desigur, părinţilor ei, care s-au dus într-un loc greşit“, a explicat medicul.

Cauzele apariţiei acestei anomalii încă nu sunt cunoscute, tocmai de aceea Organizaţia Mondială a Sănătăţii o consideră a fi un tip de cancer. Potrivit raportului care descrie acest caz în ultimul număr al Hong Kong Medical Journal, este posibil ca numărul mare de avorturi pe care le-a avut mama să fi avut un rol important.

Mai multe - Sănătate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite