Cauza unei boli sexuale mai puţin cunoscute ar putea deveni următorul  supermicrob

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolile cu transmitere sexuală pot fi prevenite prin folosirea prezervativului
Bolile cu transmitere sexuală pot fi prevenite prin folosirea prezervativului

O infecţie cu transmitere sexuală s-ar putea transforma în următorul supermicrob dacă oamenii nu vor fi vigilenţi, potrivit bbc.com.

Infecţia cu  Mycoplasma genitalium - MG, adesea, nu are simptome, însă poate duce la boli inflamatorii ale pelvisului care le poate face pe unele femei infertile, potrivit bbc.com. Infecţia poate fi trecută cu vederea, însă, dacă nu este tratată corect, poate deveni rezistentă la antibiotice , au avertizat reprezentanţii Asociaţiei Britanice pentru Sănătatea Sexuală.

MG este o bacterie care determină inflamaţii ale uretrei la bărbaţi, ducând la scurgeri la nivelul penisului şi la dureri în timpul urinării. La femei, poate inflama organele reproductive, determinând durere, febră şi, uneori, sângerări după actul sexual, scurgeri vaginale.

Infecţia a devenit resistentă la antibiotice

Boala este una cu transmitere sexuală, poate fi luată şi prin atingere sau frecare, folosirea prezervativului fiind una din măsurile de protecţie. Infecţia a fost identificată în anii 1980 în Marea Britanie şi se estimează că afectează 1-2% din populaţia generală.

Pentru că nu întotdeauna are simptome, poate fi trecută cu vederea sau confundată cu altă boală cu transmitere sexual ă precum infecţia cu Chlamydia. Boala poate fi tratată cu antibiotice, dar infecţia a dezvoltat deja resistenţă la unele medicamente.

Specialiştii britanici au afirmat că lucrează la un ghid medical al acestei boli şi au recomandat oamenilor să folosească prezervativul în cazul în care au parteneri sexuali noi sau ocazionali.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite