Care sunt primele semne ale cancerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce unele simptome specifice cancerului sunt considerate neplăceri banale, altele sunt deranjante şi pot afecta viaţa de zi cu zi. Important este să depistezi din timp primele semne ale cancerului şi să mergi cât mai rapid la medic.

Slăbeşti mult într-un timp scurt 

În cazul în care observi cum se topesc kilogramele, deşi nu ai făcut modificări în alimentaţie, acesta este un semn precoce al cancerului de colon, care afectează apetitul şi capacitatea organismului de a elimina ,,deşeurile''.

Febră care persistă

Infecţiile frecvente reprezintă simptome ale leucemiei, care arată că sângele începe să producă cantităţi anormale de globule albe, aşa încât organismul nu mai poate lupta eficient împotriva infecţiilor. În plus, leucemia prezintă simptome similare răcelilor, cum ar fi febra persistentă.

Atenţie la migrene şi la durerile de spate

Deşi durerile pot avea multiple cauze, durerile de cap care persistă pot fi un semn timpuriu al cancerului cerebral, în timp ce durerile de spate pot semnala cancer ovarian sau rectal.

Tuse care nu mai trece

Mai multe tipuri de cancer, între care leucemia şi cancerul pulmonar, au ca simptome tusea persistentă sau bronşita. În cazul în care tusea nu cedează şi este însoţită şi de durere în piept, consultă de urgenţă un medic specialist.

Află pe clicksanatate.ro ce alte simptome sunt specifice cancerului

Profilul TORCH: când se recomandă şi ce probleme depistează

Ce alimente alungă oboseala

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite