Cancer de piele diagnosticat cu telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inteligenţa artificială ar putea identifica cancerul de piele cu aceeaşi acurateţe cu care o face un medic profesionist, afirmă cercetătorii. Aceştia sunt entuziasmaţi de o nouă invenţie pe care vor să o testeze în clinicile dermatologice.

O echipă de specialişti de la Universitatea Stanford s-a declarat entuziasmată şi consideră că inteligenţa artificială ar putea revoluţiona serviciile medicale prin simpla introducere într-un smartphone a unui scaner de cancer. Cancer Research UK este de părere că acesta ar putea fi un instrument util şi pentru medici, potrivit bbc.com.

Programul de calculator pus la punct de cercetători poate depista ţi diferenţia semnele cancerelor de piele precum carcinomul sau melanomul şi alte circa 20 de tipuri de cancere. Experimentul a fost detaliat în revista „Nature“.

Totuşi, softul nu poate pune un diagnistic sigur 100%, fiind nevoie aşa cum este şi normal de o biopsie a ţesutului respectiv. Totodată, el nu va putea înlocui controlul medical de specialitate, efectuat de medicul dermatolog.

Dr Andre Esteva, unul dintre cercetători, a declarat că echipa e nerăbdătoare acum să testeze eficacitatea metodei de diagnostic în clincile de dermatologie.  

Sănătate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite