Cafeaua nu este nocivă! Dimpotrivă, prelungeşte viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marii amatori de cafea nu au niciun motiv să se teamă pentru sănătatea lor. Cel mai mare studiu realizat până acum despre beneficiile cafelei asupra sănătăţii arată că băutura ne ajută să trăim mai mult.

Cercetarea, realizată de Institutul Naţional Oncologic din SUA, a analizat, timp de 14 ani, efectul cafelei asupra unui eşantion impresionant: 400.000 de adulţi cu vârste înaintate. Iar rezultatele au demontat studiile efectuate anterior care arătau că băutura de dimineaţă creşte riscul de boli cardiovasculare.

CIteşte şi:
Nu doar vârstnicii au hipertensiune!

Află ce legumă este leac în sute de boli!

Patru-cinci ceşti pe zi

Medicul Neal Freedman, epidemiolog şi coordonatorul studiului, spune că persoanele cu cele mai mari beneficii au fost cele care obişnuiau să bea patru-cinci ceşti de cafea pe zi. Deşi nu s-a descoperit mecanismul prin care această băutură creşte speranţa de viaţă, un lucru este cert: ea nu dăunează sănătăţii.
„De-a lungul timpului, au existat cercetări care au alimentat teama amatorilor de cafea că băutura le-ar putea face rău. Ei bine, rezultatele studiului nostru îi asigură pe aceştia că nu au de ce să renunţe la cafea", subliniază medicul.
În cadrul studiului, femeile care au băut o ceaşcă de cafea pe zi au avut un risc cu 5% de a muri prematur decât cele care nu au acest obicei, iar cele care au consumat patru-cinci ceşti au prezentat o reducere cu 16% a acestui risc.
În cazul bărbaţilor, beneficiile sunt uşor mai mici, cei care beau patru-cinci ceşti de cafea având un risc cu 12% mai mic de a-şi pierde viaţa prematur.

Cercetătorii au descoperit o sursă de plăcere mai mare decât sexul şi dulciurile

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite