Autorităţile din Buenos Aires au lansat un sistem de diagnosticare a covidului prin înregistrarea audio a tusei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sistemul de diagnosticare preliminară a covidului prin sunetul tusei a fost dezvoltat cu ajutorul inteligenţei artificiale.

Autorităţile capitalei Argentinei au lansat un sistem de diagnosticare preliminară a infecţiei cu coronavirus prin înregistrarea audio a tusei pacientului, a anunţat luni prim-ministrul din Buenos Aires, Felipe Miguel.

Sistemul de diagnosticare preliminară a covidului prin sunetul tusei a fost dezvoltat cu ajutorul inteligenţei artificiale. Pentru analiză, în program au fost încărcate 140.000 de mostre audio, care au fost înregistrate atât de pacienţi cu coronavirus confirmat, cât şi de persoane sănătoase.

Cei care doresc să-şi testeze tusea ar trebui să scrie pe contul oficial de WhatsApp al guvernului Buenos Aires. Dacă există simptome ale bolii, persoana suspectă a fi infectată va trebui să trimită un mesaj audio cu tusea sa.

„De îndată ce este primit mesajul audio, [programul] IATos analizează sunetul – dacă se potriveşte cu tiparele de tuse ale persoanelor cu coronavirus confirmat, i se recomandă persoanei să facă un test covid”, explică guvernul. Potrivit autorităţilor oraşului, în acest moment acurateţea este de aproximativ 86%.

De la începutul pandemiei, în Argentina, au fost depistate 8,7 milioane de cazuri de infecţie, dintre care 6.289 au fost în ultima zi. În ţară, aproape 80% din populaţie este complet vaccinată împotriva coronavirusului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite