Atenţie la muşcătura de căpuşă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înţepătura de căpuşă nu este dureroasă şi cauzează simptome abia dupa ce insecta se desprinde şi cade.
Înţepătura de căpuşă nu este dureroasă şi cauzează simptome abia dupa ce insecta se desprinde şi cade.

Vremea caldă ne invită pe toţi la aer liber. Ai mare grijă însă la muşcătura de căpuşe! Iată care sunt simptomele şi ce trebuie să faci ca să nu fii muşcată de căpuşă!

Muşcătura de căpuşă este foarte periculoasă, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, deoarece prin ea se pot transmite boli. Căpuşele trăiesc în blana animalelor şi în penele păsărilor. Muşcăturile de capuşe apar cel mai frecvent la începutul primăverii.

Simptome

De regulă, înţepătura de căpuşă nu este dureroasă şi cauzează simptome abia dupa ce insecta se desprinde şi cade. Multe dintre bolile transportate de căpuşe au simptome asemănătoare cu gripa: febră, dureri de cap, greaţă, vărsături şi dureri musculare. Acestea se declanşează de la o zi până la 3 săptămâni după ce ai fost muşcată. Unele persoane pot avea o reacţie alergică la înţepătura de căpuşă. Această reacţie poate prezenta câteva simptome deranjante. În cazuri rare, poate apărea o reacţie alergică severă (anafilaxie).

Afecţiuni

Bolile transmise de căpuşe sunt:

  • Boala Lyme (borelioză): această afecţiune se manifestă prin: oboseală, dureri de cap, febră, dureri musculare şi articulare, precum şi apariţia unor erupţii extinse.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro.

SănătatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite