Aparatul ultra-performant de rezonanţă magnetică pentru pacienţii care suferă de claustrofobie sau obezitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Policlinica Floreasca din Bucureşti a beneficiat de curând de o investiţie din partea Affidea, lider pe piaţa serviciilor de diagnostic imagistic de înaltă performanţă din România, împreună cu Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, care s-a concretizat în deschiderea unui Centru de imagistică.

Acesta este dotat cu un echipament inovator de Rezonanţă Magnetică Nucleară de 1,5 Tesla, care înglobează tehnologii noi şi idei ambiţioase, combinând cu succes atât examinări de rutină, cât şi aplicaţii clinice avansate.

Aparatul deţine un software de generaţie nouă, care ajută la scăderea timpului de examinare (de exemplu, un segment de coloană care cu aparatele de veche generaţie este examinat în 25-30 de minute, cu acest aparat este examinat doar timp de 10 minute), şi care este dedicat investigaţiilor oncologice, ortopedie-traumatologie, neurochirurgie şi pediatrie.

Rezultatele sunt eliberate în 24 de ore.


În plus, funcţia „Ambient Experience” creează un mediu de examinare prietenos prin integrarea iluminatului dinamic, a sunetelor şi a proiecţiilor, permiţând pacienţilor să îşi personalizeze singuri camera de examinare, înconjurându-se astfel de o atmosferă relaxantă şi calmă.

Noul aparat RMN a fost proiectat ţinându-se cont de diversele nevoi ale pacienţilor, indiferent de vârstă sau condiţie fizică, astfel încât aceştia să se poată simţi comod pe durata investigaţiei medicale.

De asemenea, suportul pentru pacient permite persoanelor cu o greutate de până la 250 kg să fie poziţionate şi ridicate confortabil. Totodată, înălţimea mesei pe care va sta pacientul în timpul investigaţiei poate fi redusă rapid, oferind acces pentru pacienţii cu afecţiuni grave sau care nu pot fi trataţi în regim ambulatoriu.

Diametrul aparatului este de 70 cm şi, împreună cu sistemul de iluminat Ambient Experience, facilitează accesul persoanelor claustrofobe. Totodată, zgomotul perceput de pacient pe perioada examinării este cu până la 80% mai mic, ceea ce ajută la creşterea confortului pacientului pe timpul investigaţiei.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite