Ai artrită? Riști să suferi și de afecțiuni ale inimii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile suferă mai des de artrită, afecțiune care crește riscul de atac de cord
Femeile suferă mai des de artrită, afecțiune care crește riscul de atac de cord

Bolnavii de artrită au cu 40 la sută mai multe riscuri să sufere de fibrilație atrială (bătăi neregulate ale inimii), care pot duce la atac de cord și chiar la deces.

Riscul de atac cerebral este și el mai mare, cu 30 la sută, în cazul persoanelor cu artrită, arată un studiu efectuat de cercetătorii danezi de la Universitatea din Copenhaga, care au monitorizat peste 4 milioane de persoane, dintre care 18.250 sufereau de artrită.

Inflamațiile, periculoase

Artrita constă în apariția unei inflamații la nivelul unei articulații. Medicii danezi spun că tocmai aceste inflamații cauzează apariția bătăilor neregulate ale inimii, care determină dezvoltarea cheagurilor de sânge, vinovate pentru apariția accidentului vascular.

Femeile, mai afectate de artrită decât bărbații

Studiile arată că, în mod normal, într-un grup de 1.000 de persoane, şase vor suferi tulburări de ritm cardiac la un moment dat în viață, în timp ce cinci ar putea fi victime ale accidentului vascular cerebral. În schimb, dintr-un eșantion de 1.000 de bolnavi de artrită reumatoidă, opt dezvoltă fibrilație atrială, iar șapte sunt predispuși să sufere accident vascular cerebral.
Cele mai predispuse categorii de persoane să sufere de artrită sunt cele cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani, afecțiunea fiind mai întalnită la femei.

Citește și...
Detartrajul reduce riscul de atac de cord
Află la ce oră din zi eşti mai expus unui atac de cord

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite