Adevărul Live de la 14.00: Cum tratăm cataracta

0
0

Luna octombrie este dedicată sănătății ochilor, pe 13 octombrie fiind marcată Ziua Mondială a Vederii. Această dată marchează momentul în care comunitatea internaţională îşi reafirmă angajamentul în direcţia reconsiderării importanţei îngrijirii vederii şi tratării acesteia drept o problemă globală de sănătate publică.

cataracta

Aproape toată lumea de pe planetă se va confrunta  cu o problemă de sănătate a ochilor de-a lungul vieții, cu toate acestea, mai mult de un miliard de oameni din întreaga lume nu au acces la serviciile de care au nevoie pentru a vedea clar.

Printre cele mai frecvente probleme de vedere se numără viciile de refractie precum miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia iar principalele afecțiuni ale vederii sunt cataracta, glaucomul,  afectiunile retiniene, etc.

Cataracta este o afecțiune oftalmologică care apare după vârsta de 50 de ani. La nivel mondial este principala cauza de orbire, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Este însă bine de știut că această afecțiune se poate trata doar printr-o operație simplă, care în general durează mai puțin de 30 de minute, în care cristalinul natural, opacifiat,  este înlocuit cu unul  artificial.

Anca Cristina Dogăroiu, medic specialist oftalmolog la Clinica ALCOR din București, explică la Adevărul Live, de la ora 14.00, care sunt cele mai întâlnite afecțiuni alte vederii și cum le putem trata.

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite