Adevărul Live: Ce intervenţie chirurgicală este necesară pentru corecţia funcţiilor nazale

0
0
rinoplastie

Obstrucţia nazală, din ce în ce mai frecvent întâlnită în ziua de astăzi, poate fi corectată cu ajutorul rinoplastiei. Sunt îndepărtate astfel numeroasele sale consecinţe, de la oboseală, sforăit şi apnee de somn, până la difilcutăţi de învăţare şi tulburări de creştere la copii.

Prin poziţia sa în mijlocul feţei, nasul este un element determinant al fizionomiei, astfel că o distonanţă cu celelalte elemente ale feţei poate compromite imaginea de ansamblu. Dincolo de partea pur estetică, nasul este „poarta” prin care aerul pătrunde în corpul nostru, iar disfuncţionalităţile lui pot afecta modul în care respirăm, cu repercusiuni asupra stării de sănătate (insuficienţă respiratorie nazală obstructiva cu tulburări de oxigenare la efort sau repaus, tulburări de dezvoltare somatică, dificultăţi în practicarea unor sporturi de performanţă, cefalee rinogenă, epistaxis recidivant, rinoree posterioară, sforăit şi apnee de somn, infecţii locoregionale etc.).

Rinoplastia poate aduce, deci, un dublu beneficiu: estetic, pentru că poate îmbunătăţi aspectul nasului, şi funcţional, pentru că poate corecta anumite vicii de structură cu impact asupra sănătăţii şi confortului personal. În acest context, putem vorbi despre două tipuri de rinoplastie: cosmetică, respectiv funcţională. Scopul este să ofere un aspect natural nasului, în echilibru perfect cu faţa pacientului.

Astăzi, de la ora 10.00, Dr. George Mincu - medic primar ORL la SANADOR, explică la Adevărul Live ce presupune pregătirea şi intervenţia chirurgicală prin care se corectează defecte estetice (rinoplastie cosmetică) şi/sau vicii de structură şi funcţionare ale piramidei nazale(rinoplastie funcţională).

Sănătate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri