7 cauze mai puţin ştiute ale deshidratării
0Vărsăturile, diareea, diabetul se numără printre factorii declanşatori ai deshidratării, dar sunt şi alte cauze la care te gândeşti mai puţin şi care te pot face să pierzi lichide în timp scurt.
Prea puţine fructe şi legume
Dacă ai grijă să-ţi asiguri o porţie generoasă de garniură de legume la masa de prânz sau o salată de fructe la una dintre gustări îţi asiguri o parte din cantitatea de lichide pe care trebuie să le consume zilnic. Rişti să te deshidratezi în cazul în care uiţi să bei îndeajuns de multe lichide, mănânci pe fugă preparate de patiserie, un sandviş sărac în verdeţuri, eviţi fructele şi legumele.
Suplimentele alimentare
Unele suplimente alimentare pot să te facă să urinezi mai des. Este cazul celor care conţin pătrunjel, seminţe de ţelină, măcriş (năsturel), păpădie. În orice caz, e indicat să te sfătuieşti cu medicul de familie înainte de a lua vreun supliment alimentar.
O dietă săracă în carbohidraţi
În lipsa orezului, grâului, ovăzului poţi ajunge să ai probleme legate de deshidratare. Cerealele absorb lichidele, ca apa sau laptele, în care le fierbi sau cu care le mănânci, şi le eliberează treptat în corp. Prin urmare, dacă le păstrezi în dieta ai de câştigat mai multă energie în zilele caniculare.
Află pe clicksanatate.ro mai multe motive pentru care e posibil să te simţi deshidratat!
Obiceiuri surprinzătoare care cresc riscul cancerului de piele