Se strică vremea în toată țara. Meteorologii anunță temperaturi sub pragul de îngheț, unde ninge viscolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea se strică în toată țara, iar un nou val de aer polar va pune stăpânire pe România. Meteorologii anunţă temperaturi sub pragul de îngheţ, inclusiv în Bucureşti. La munte va ninge viscolit.

Iarnă autentică la munte FOTO Adevărul
Iarnă autentică la munte FOTO Adevărul

Sâmbătă, 26 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), regimul termic va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate apropiate de cele normale datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord, centru şi nord-est, iar noaptea şi în restul zonelor. Cu totul izolat şi trecător vor fi precipitaţii slabe; fulguieli în zona de munte şi mai ales ploi îndeosebi în centru şi nord-est.

Maxime de 10 grade Celsius în București

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua, temporar în zona montană înaltă şi pe alocuri în estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 4 şi 8 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 6 şi 4 grade Celsius. Izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această perioadă, astfel temperatura maximă va fi cuprinsă între 8 și 10 grade Celsius, iar cea minimă va fi de minus 2, munus 1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului şi pe parcursul nopţii, iar vântul va sufla în general slab.

Un nou val de aer polar

Conform prognozei ANM, în săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte.

Despre prima lună de iarnă care bate la ușă, ANM a transmis că în perioada 6-21 decembrie, termometrele vor indica valori cuprinse între 6 și 8 grade Celsius. Abia în ultima săptămână a anului temperaturile vor coborî la 1-2 grade Celsius, minimele perioadei fiind de minus 7 grade Celsius. 

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite