Românii au traversat cea mai geroasă noapte din acest an. Care au fost cele mai friguroase zile din februarie din istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că noaptea de miercuri spre joi a înregistrat cele mai scăzute temperaturi din această iarnă.

Românii au traverat cea mai friguroasă noapte
Românii au traverat cea mai friguroasă noapte

Minus 31 de grade Celsius au fost înregistrate în noaptea de miercuri spre joi la staţia meteo din Întorsura Buzăului, cea mai scăzută temperatură din actualul sezon hibernal.

Potrivit meteorologului de serviciu minima a fost înregistrată între orele 6,30-7 dimineaţa, iar ulterior temperatura a crescut uşor.

Prognoza meteo indică faptul că gerul va mai persista câteva zile în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi "Mica Siberie" din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an.

Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Vremea se menține deosebit de rece, cu ger persistent, până sâmbătă, 11 februarie, pe raza a 13 judeţe. Conform prognozei de specialitate, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului şi Moldovei, vremea va fi deosebit de rece, mai ales noaptea şi dimineaţa va fi ger, iar temperaturile minime se vor situa în general între -25 şi -18 grade.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe parcursul zilei doar pe litoral şi în sudul Banatului. Ceața își va face simțită prezența.

În Capitală, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 2 grade, iar minima va fi între -11…-7 grade.

În zonele montane, va fi la fel de ger, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Ceața își va face simțită prezența.

În weekend se încălzește

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va schimba radical din 11 februarie, prognozele meteorologilor indicând o încălzire pronunțată. Vor fi nopți foarte reci, dar pe parcursul zilei temperaturile vor crește.

MeteoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite