Revelion cu temperaturi neobișnuite. Când se schimbă vremea radical

0
Publicat:

De vreme cu temperaturi de primăvară avem parte de Revelion, iar primele zile ale noului an se anunță neobișnuit de calde. Meteorologii spun că va ploua puțin, însă în zonele joase de relief va fi ceață. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 15 grade Celsius.

Precipitațiile se extind în mai multe zone FOTO Shutterstock
Precipitațiile se extind în mai multe zone FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai mari decât cele climatologic specifice datei. De de la mijlocul săptămânii, vremea se schimbă radical.

Duminică, 31 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori, în special diurne cu mult mai mari decât cele climatologic specifice finalului lunii decembrie. În regiunile extracarpatice pe arii restrânse dimineața, și local noaptea va fi nebulozitate joasă și ceață, în timp ce în restul intervalului dar și al zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane și 7 grade pe litoral.

În București, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie, în special în orele amiezii când temperatura maximă va atinge 10…11 grade. Dimineața și în a doua parte a nopții, vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona periurbană, spre -2 grade.

Precipitații mixte la munte

Luni, 1 ianuarie 2024, valorile termice se vor menține peste normele perioadei. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar începând din orele serii ploile se vor extinde treptat.  Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la munte, la altitudini mari, în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață local dimineața și pe arii restrânse noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade.

În Capitală, valorile termice se vor menține peste cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață dimineața și în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat.

Ceață, dimineața și noaptea

De marți, 2 ianuarie, vremea se schimbă radical. Cerul va fi temporar noros și cu precădere în vest, centru și nord izolat vor fi ploi slabe, iar la munte, la altitudini mari în nordul Carpaților Orientali precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Orientali și Occidentali, iar la viteze mai mici și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade. Dimineața, pe arii restrânse în zonele joase de relief din sud și est va fi ceață.

În București, valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele normale, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață dimineața, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite