Vremea de Revelion: unde mai găsesc turiștii zăpadă

0
Publicat:

Ultima zi din an vine cu temperaturi de primăvară. În puține zone din țară va fi zăpadă de Revelion. Meteorologii au actualizat prognoza pentru noaptea dintre ani. În Capitală, temperaturile vor urca până la 13 grade Celsius,

Doar la munte, pe creste, va fi zăpadă de Revelion FOTO Shutterstock
Doar la munte, pe creste, va fi zăpadă de Revelion FOTO Shutterstock

Toată lumea așteaptă zăpadă de Revelion dar aceasta nu va apărea, spun meteorologii.

"Singura zăpadă va fi este cea care se va păstra în zonele montane, pentru că și acolo a început să se topească treptat, în condițiile în care este destul de cald.

Poate doar pe creste, la altitudine peste 1.800 peste 2.000 de metri se mai păstrează stratul de zăpadă cu caracteristici specifice, adică destul de înghețat. 

Acolo mai sunt temperaturi negative noaptea, ușor negative ziua, pentru că în zona montană mai joasă, pe Valea Prahovei, de exemplu, vorbim de temperaturi maxime de 7-9 grade, iar temperaturile minime doar ușor negative -2 / -3 grade, astfel încât stratul de zăpadă va fi în diminuare și cumva mai umed", a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3.

Precipitații puține și ceață

Deși în Capitală și pe litoral se anunță temperaturi neobișnuit de ridicate, 12-13 grade, în Transilvania va fi frig. De la -5 / -4 grade în estul Transilvaniei, până la -1 în rest, iar în celelalte regiuni minimele vor fi pozitive, până la 7 grade.

În partea de sud a țării, de vest și de sud-est a teritoriului se vor înregistra maxime de 5-6 până la 8 grade în Transilvania, în Maramureș și în nordul Moldovei, și de peste 10 grade, în regiunile vestice, sudice și centrale. De asemenea, maxime de până la 15-16 grade vom avea în extremitatea de sud a teritoriului, adică în sudul Olteniei și în sudul Munteniei.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi destul de puține în extremitatea de vest, de nord-vest a teritoriului, mâine seară, dar şi mâine noapte.

Caracteristic acestor pasaje cu aer cald va fi ceața care va apărea în zonele joase”, a explicat specialistul ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite