Prognoza meteo vineri, 16 februarie: cer senin și temperaturi ridicate

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru vineri, 16 februarie 2024. Se anunță o zi însorită și caldă, în majoritatea zonelor țării.

O zi cu soare și temperaturi mai ridicate decât media perioadei FOTO Pixabay
O zi cu soare și temperaturi mai ridicate decât media perioadei FOTO Pixabay

În cea mai mare parte a teritoriului, valorile termice vor fi peste media normală pentru această perioadă a anului. Cerul va fi predominant senin, cu doar câteva înnorări în estul și sud-estul țării. Este posibil să apară ploi ușoare, însă acestea vor fi izolate și se vor concentra pe arii restrânse, în special în Dobrogea și sudul Moldovei.

Vântul va avea intensitate slabă și moderată, cu ușoare intensificări în cursul zilei în regiunea Dobrogei. Temperaturile maxime vor oscila între 5 și 14 grade Celsius. În timpul nopții, valorile termice vor fi mai scăzute, cu minime cuprinse între -6 și 4 grade Celsius. Se așteaptă ceață dimineața, în special în zonele de câmpie.

Vremea la munte

La munte, condițiile meteorologice vor fi favorabile pentru practicarea diverselor activități în aer liber. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla cu intensitate slabă și moderată, cu unele rafale pe creste. Temperaturile vor fi relativ constante, situându-se peste media specifică perioadei.

Vremea pe litoral

Pe litoralul românesc, vremea va fi predominant senină, dar există posibilitatea apariției unor înnorări temporare. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări pe alocuri. Temperaturile vor fi plăcute, apropiate de cele înregistrate în restul țării pentru această perioadă a anului.

Vremea în Capitală

În București, vremea va fi similară, cu temperaturi peste media normală și cer mai mult senin. Dimineața pot apărea înnorări, însă acestea vor dispărea în cursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11-12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va oscila între -1 și 1 grad Celsius.

Vremea în principalele orașe ale țării

Brașov: -2 °C / 8 °C

Iași: 2 °C / 9 °C

Cluj Napoca: -1 °C/ 9 °C

Constanța: 5 °C/ 9 °C

Bacău: -1 °C/ 9 °C

Timișoara: -1 °C/ 12 °C

Oradea: 0 °C/ 12 °C

Sibiu: -3 °C/ 10 °C

Giurgiu: 1 °C/ 12 °C

Galați: 4 °C/ 10 °C

Arad: 0 °C/ 12 °C

Piatra Neamț: -1 °C/ 8 °C

Ploiești: 0 °C/ 11 °C

Pitești: -1 °C/ 11 °C

Buzău: 0 °C/ 12 °C

Brăila: 4 °C/ 11 °C

Craiova: 0 °C/ 12 °C.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite