Prognoza meteo pentru luna septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni (4 septembrie - 2 octombrie). Prima lună de toamnă se caracterizează, în general, prin temperaturi specifice perioadei sau ușor peste nivelurile medii.

Toamnă. FOTO Shutterstock
Toamnă. FOTO Shutterstock

Săptămâna 4 septembrie 2023 – 11 septembrie 2023

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru prima săptămână a lunii septembrie, pe întreg teritoriul României.

image

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de est a țării,vdar și deficitar în regiunile vestice și nord-vestice”, precizează ANM

Săptămâna 11 septembrie 2023 – 18 septembrie 2023

Și în a doua săptămână a lunii, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

image

„Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în cele estice”, explică ANM.

Săptămâna 18 septembrie2023 – 25 septembrie 2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice, potrivit prognozei.

image

Cât despre regimul pluviometric, acesta se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 25 septembrie 2023 –  2 octombrie 2023

Pentru ultima săptămână a lunii, meteorologii prognozează că mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

image

La nivelul întregii țări, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit ANM.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite